Airco in huis

direct offertes aanvragen
Wanneer u een airco in huis of op kantoor wilt laten plaatsen, is het belangrijk stil te staan bij een aantal punten wanneer het gaat om comfort. U kunt bijvoorbeeld stilstaan bij welke functies u nodig heeft, hoeveel geluid een airco produceert en hoe u gezondheidsklachten kunt voorkomen. Als u de juiste keuzes maakt zult u optimaal kunnen genieten van uw leef- of werkomgeving. 

Toepassingen
Airco’s kunnen allerlei functies hebben, u zult zich af moeten vragen of u deze ook echt nodig heeft. Een warmtepomp kan bijvoorbeeld handig zijn in de winter, omdat uw airco dan energiezuinig kan verwarmen. Een filter komt goed uit wanneer u last heeft van hooikoorts of allergieën, in huis of op kantoor hoeft u zich daar dan geen zorgen meer over te maken. En ventilatie is bijvoorbeeld uitermate geschikt in kantoren met weinig ramen. 

Geluidsniveau
Het geluid dat een airco produceert is een factor wat in bepaalde omstandigheden zwaar kan wegen. In uw slaapkamer wilt u bijvoorbeeld geen airco die heel de nacht door zoemt. Tegenwoordig zijn er gelukkig zeer stille airco’s verkrijgbaar voor dit soort omstandigheden. Het geluid wat een airco produceert wordt uitgedrukt in decibel, voor een airco in de slaapkamer raden wij een airco aan van ongeveer 40 decibel.

Voorkom gezondheidsklachten
Vaak worden airco’s in verband gebracht met gezondheidsklachten die makkelijk voorkomen kunnen worden. Deze gezondheidsklachten worden namelijk veroorzaakt door slecht onderhouden airco’s, te grote temperatuursverschillen en een te lage luchtvochtigheidsgraad. Wij adviseren daarom om een temperatuursverschil van ongeveer 6 graden aan te houden, een luchtvochtigheidsgraad tussen de 45 – 60% in te stellen en regelmatig uw airco te onderhouden.

Veelgestelde vragen


Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is simpel gezegd een omgekeerde airco die in staat is om warmte te ontrekken van buitenlucht. In een warmtepomp vindt namelijk een natuurkundig proces plaats: condenseren. Tijdens het condenseren wordt warmte afgegeven aan de omgeving. Wanneer buitenlucht langs de condensator naar binnen stroomt, zal deze dus een hogere temperatuur hebben wanneer hij de kamer binnen stroomt. Dit proces kan zelfs plaatsvinden wanneer het buiten vriest.

Ervaringen van andere bezoekers


“Mijn jongste zoon heeft heel veel last van allergieën en hooikoorts, daardoor besloot ik een airconditioning aan te schaffen met een luchtfilter. Het plaatsen verliep spoedig en ik merk nu al het verschil in huis.”
G. de Bruin, Breda 01-03-2012

“Ik was aangenaam verrast door deze website. Ik werd goed geïnformeerd en kreeg binnen een week al diverse offertes binnen. De keuze was hierna snel gemaakt en de installateur een zeer vriendelijke man.”
T. Dirksen, Roermond 20-04-2012