Airco plaatsen

direct offertes aanvragen
Om ervan verzekerd te zijn dat uw airco goed zal functioneren, wordt het aangeraden en is het in sommige gevallen zelfs wettelijk verplicht om uw airco te laten plaatsen door een deskundige airco installateur. U kunt bepaalde handelingen zelf verrichtten, maar voor uw gezondheid is het toch cruciaal dat een installateur de laatste hand legt aan de airco installatie. 

Wij willen u erop attenderen dat deze website alleen offertes aanbied voor airco’s in huis of op kantoor, niet voor airco’s plaatsen in de auto.

Airco plaatsen in bestaande woning
In bestaande woningen moet voor een airco installatie een muurdoorvoer van binnen naar buiten gemaakt worden. Hiervoor wordt een gat geboord worden in uw buitenmuur, in dit gat komen de muurdoorvoer en de koelleidingen te liggen. Door middel van de muurdoorvoer en de koelleidingen worden de binnen en buiten unit met elkaar verbonden. Voor meer details en de kosten van een installatie kunt u offertes aanvragen bij installateurs in uw regio.

airco plaatsen


Airco plaatsen in nieuwbouw woning
Wanneer u tijdens het bouwen of renoveren van uw woning aangeeft dat u een airco wilt laten installeren komt dat goed uit. De airco installatie kan dan netjes en onzichtbaar verwerkt worden in de muren of het plafond. Het is hierbij wel van belang dat u dit tijdig doorgeeft aan de airco installateur en uw aannemer.

Vraag vandaag nog offertes aan!
Wacht niet te lang met het aanvragen van offertes voor airco plaatsen. Tijdens de warme zomer dagen kunnen airco installateurs het behoorlijk druk krijgen waardoor er lange wachttijden ontstaan. Wij raden u aan om ver voor de warme dagen uw airco installatie te plannen, zodat u niet zonder airco komt te zitten wanneer u het hardst nodig heeft.

Veelgestelde vragen


Kan ik zelf mijn airco installeren?
Dit is afhankelijk van het type airco. Over het algemeen kunnen split units en/of grote airco’s niet zelf geplaatst worden. Dit dient door een deskundige installateur te gebeuren vanwege de aanwezige koelstoffen. Er zijn echter wel modellen op de markt die niet door een installateur geïnstalleerd hoeven worden, u zult hier bij uw airco specialist meer informatie over moeten inwinnen. 

Ervaringen van andere bezoekers


“De installateur die ik selecteerde gaf mij de mogelijkheid om mijn airco deels zelf te plaatsen, hij zou dan vacumeren en dergelijke. Dat scheelde enorm in de kosten.”
A. Hemels, Wolvega 16-03-2012

“Een goede vriend van me heeft me hier naartoe verwezen. Na mijn positieve ervaring met de website, offertes en de installatie zal ik ook anderen deze service aanbevelen. Geweldig bedankt!”
Y. van Oversteeg, Lunteren 24-04-2012

Algemene beoordeling Waardering: 8.6 van 10
Gebaseerd op 124