Airco service

direct offertes aanvragen
Uw airconditioning periodiek laten onderhouden is niet alleen goed voor de levensduur van uw airco, maar ook voor uw eigen gezondheid. Bovendien bespaart een goed onderhouden airconditioning ook op uw energieverbruik. Afhankelijk van uw type airco kan het noodzakelijk zijn dat u een deskundige airco installateur hiervoor inschakelt. U kunt bij uw airco installateur ook een serviceabonnement afsluiten.

Eventuele airco gebreken
Airco systemen kunnen na verloop van tijd allerlei gebreken vertonen die door middel van periodiek onderhoud gemakkelijk verholpen en voorkomen kunnen worden. In filters die niet regelmatig worden schoongemaakt kunnen bijvoorbeeld ziektekiemen zich nestelen en vervolgens verspreid worden door de luchtstroom. Ook kan er lekkage plaatsvinden van koelvloeistof of condens die onbehandeld veel meer schade kan aanrichten. 

Let op deze website biedt alleen offertes aan voor airco services in huis of op kantoor, niet voor airco’s in auto’s.

De voordelen van airco onderhoud:
Uw airco gaat langer mee
Gezondheidsklachten worden voorkomen
U bent verzekerd van een goed functionerende airco

Periodiek onderhoud
U kunt natuurlijk zelf ook bijdrage aan het onderhoud van uw airco door regelmatig filters schoon te maken en condensbakken te legen, maar periodiek professioneel onderhoud is ook noodzakelijk. In sommige gevallen is periodiek onderhoud zelfs wettelijk verplicht, uw airco-installateur kan u meer hierover vertellen. Over het algemeen raden wij u aan 1x per jaar uw airco professioneel te laten onderhouden. 

Airco service
Airco service wordt door deskundige uitgevoerd en omvat verschillende activiteiten. Zo worden binnen en buiten onderdelen van uw airconditioning systeem grondig gereinigd. Ook worden alle onderdelen grondig gecheckt op defecten, zodat deze tijdig gedetecteerd kunnen worden. En als er defecten worden geconstateerd, kunnen bepaalde onderdelen ook vervangen worden door airco specialist. 

Offerte aanvraag
Voor meer informatie over airco service en de kosten hiervan kunt u een offerte aanvragen. Vermeld hierbij om wat voor type airco het gaat en uit hoeveel units deze bestaat, zodat u offertes kunt ontvangen die aansluiten op uw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen


Mijn airco lekt water waar komt dit water vandaan?
Tijdens het koelen van lucht wordt een koudemiddel verdampt en om dit mogelijk te maken wordt warmte uit de lucht ontrokken, hierdoor wordt de lucht kouder. Doordat koude lucht minder vocht kan bevatten dan warme lucht, blijft dit vocht achter en wordt t opgevangen in een condensbak of afgevoerd.  Wanneer er iets mis gaat in dit proces kunt u last krijgen van lekkage.

Ervaringen van andere bezoekers


“Ik merkte een tijdje geleden op dat de airconditioning bij mij op het werk een nare geur verspreidde. Op deze website hebben wij een airco service geregeld en dat was achteraf gezien ook hoognodig.”
F. Ramos, Rotterdam 06-04-2012

“We hebben bij de installatie van onze airco ook meteen een onderhoudscontract afgesloten. Dat is zeer handig, want wij hebben er nu geen omkijken meer naar.”
T. van den Bergh, Aalsmeer 30-04-2012

Algemene beoordeling Waardering: 8.5 van 10
Gebaseerd op 122