Airco split unit

direct offertes aanvragen
Split units zijn uitermate geschikt om het klimaat thuis of op kantoor goed te regelen. Split units bestaan uit een buiten unit en één of meerdere binnen units die afzonderlijk ingesteld kunnen worden. In tegenstelling tot een mobiele airco moet een split unit geïnstalleerd worden. Hierdoor staat uw airco niet in de weg, maar wordt hij netjes in of aan uw muur verwerkt.

Single of multi split airconditioning
Een single split airco unit bestaat uit één binnendeel en één buitendeel. Het voordeel van dit model is dat het gemakkelijk uitgebreid kan worden met meerdere binnendelen, waardoor het een multi split airco unit wordt. Het voordeel van een multi split airco unit is dat u in elke vertrek waar deze airconditioning zit het klimaat afzonderlijk kan regelen. Bovendien kunt u met een split unit naast koelen ook verwarmen, de lucht filteren, de luchtvochtigheid regelen en ventileren.

airco split unit


Airco modellen voor op kantoor
Afhankelijk van uw woon of werkomgeving zijn er verschillende airco modellen beschikbaar die het best bij uw vertrek kunnen passen. In zeer grote vertrekken zoals een kantoor of winkel kunt u een cassette of satelliet model overwegen, deze modellen worden volledig in het plafond verwerkt en hebben een zeer grote koelcapaciteit.

Airco modellen voor in huis
Wandmodellen zijn uitermate geschikt voor in huis, dit model wordt doorgaans hoog op de muur geplaatst en heeft voldoende capaciteit om in een ruimte adequaat de temperatuur te regelen. Als u liever geen zichtbare airco aan uw muur heeft hangen, kunt u ook kiezen voor een cassette model met een kleinere capaciteit. Dit zijn maar enkele voorbeelden, als u meer wilt weten over beschikbare airco modellen vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Voordelen van een split unit:
Makkelijk uitbreidbaar
Compact aan of in de muur verwerkt
Eventueel in combinatie met warmtepomp
Geluidsstil doordat de koelmotor in het buitendeel zit

Veelgestelde vragen


Hoe wordt de benodigde koelcapaciteit berekend?  
De benodigde koelcapaciteit is sterk afhankelijk van een hoop factoren. De voornaamste factoren zijn warmtebronnen, bijvoorbeeld het aantal computers, lampen, ramen en afwezigheid van zonwering. Als vuistregel hanteert men vaak 40watt/m3, maar afhankelijk van de situatie kan dit naar boven of beneden afgerond worden.

Ervaringen van andere bezoekers


“Op airco-installaties.nl vond ik alles wat ik nodig had: informatie, prijsopgaven, prijsvergelijking en een deskundige airco-installateur. Kan alleen met lof spreken over deze service.”
K. de Wit, Leeuwarden 27-02-2012

“Geweldige service, heb vanuit mijn luie stoel alles kunnen regelen omtrent de installatie van een nieuwe airco op kantoor. Mijn baas was erg onder de indruk.”
R. Visser, Den Bosch 14-03-2012

Algemene beoordeling Waardering: 8.5 van 10
Gebaseerd op 124